Rreth nesh

•  Shoqata Kulturore Shqiptare «RILINDJA» u krijua në Oslo në gusht të vitit 1989 me iniciativën e një grupi punëtorësh  dhe intelektualësh shqiptarë këtu në Oslo me rrethinë.Kurse zyrtarëzisht u regjistrua në shtetë (Brøyensundregisteret)më 2 Janar 2003

•  «RILINDJA» është një shoqatë demokratike jofitimprurëse(pa profit) që bazohet mbi vlerat e shkëmbimit dhe bashkëpunimit reciprok për të nxitur dhe zhvilluar ekzistencën e kulturës dhe traditës tonë kombëtare.

•  «RILINDJA» konfirmon dhe praktikon vlerat e lirisë, barazisë dhe të solidaritetit duke i shërbyer vlerave më të mira të kulturës dhe të identitetit kombëtar si një garanci për një pasurim reciprok ndërmjet komunitetit shqiptar, komuniteteve të tjera të huaja dhe qytetarëve norvegjez.

Në kuadër të shoqatës ”Rilindja” funksionon edhe grupi dramatik ”Aleksandër Mojsiu” nga i cili grupë viteve te fundit u realizuan shum pjesë teatrale me sukses dhe paten jehonë të madhe në shtetet Skandinave posaqerisht ne ato qytete ku u shfaqen. Si grupi teatral poashtu edhe grupi folklorik ishte mjaft aktiv dhe me kontributin e tyre arritën që gjithnjë t`i jenë në dispozicion bashkatdhetarëve tanë në solemnitete të ndryshme.. Ata janë janë një grupë profesional, ku me një fjalë po e ruajnë melosin shqiptarë, kënët e pasura burimore, instrumentet autoktone shqiptare (sharkia, qiftelia, tupani, defi, fyelli  po  e ruajnë veshjen tonë kombëtare, për këtë flasin edhe shum dokumentare të ruajtura nga e kaluara dhe ditët e sotshme…

Shoqata Rilindja është themeluese et grupi të valltarëve të rinj ”Shotë Galica”
Janë një grupë që punojnë në kët lëmi duke treguar rezultate të dukshme  me paraqitjen e tyre profesionale  në manifestime të ndryshme kombëtare dhe ndërnacionale këtu në Norvegji.

Ne kemi ne dispozicion dy web faqe te mrekullueshme ku dhe kemi shumë vizitorë, dhe jemi në gjitha rrjetet sociale.
www.albaner.no dhe  www.radiorilindja.no – facebook, instagram, twitter, youtube.

Shoqata është mbështetëse e mediumit Shqiptar në Norvegji Radio Rilindja, që ka program në valët e radio InterFM cdo të premte prej orës 20:00 deri ora 23:00, transmeton program  të pasur në gjuhën Shqipe dhe është mjaftë e dëgjuar nga bashkatdhetarët tanë në Norvegji gjithashtu në tëre botën përmes internetit.
Radio Rilindja ka historinë e vetë, prej kurë është formuar në vitin 1987, nga disa iniciator bashkëatdhetar për të informuar, argëtuar, Shqiptarët që jetojn në Norvegji.

Mbështetës kryesorë ne shoqata ju jemi edhe klubit futbollistik ”Rilindja”, i cili klub funksionon që nga themelimi i shoqatës prej vitit 1987, gjithashtu edhe klubi i shahut është një sport tradicional për ne shqiptarët dhe funkcionon  shum mirë , dhe shpresojmë se në të ardhmen do të garojmë me shahistët tanë në gara të ndryshme.

Aktiviteti jonë i cili po rritet me shpejtësi, është shëndrruar nga një aktivitet i vogël që shpërndante reklama për festivitete  të ndryshme  në një realitet të konsoliduar i cili jep kontributin e tij në kultivimin dhe  lartësimin e vlerave kombëtare në ruajtjen e gjuhës, tradites, melosit dhe histories tone të lavdishme..Ne kryejmë një shpërndarje të informatave shpejtë bazuar në  të gjitha standartet e vëndeve të zhvilluara.

Synimet tona janë bërë realitet jo vetëm nga puna jonë e madhe, por edhe nga besimi që kanë tek ne, si antarët tanë dhe gjithë komuniteti shqiptarë në Norvegji  nga të cilët ne furnizohemi me material informativ,duke ju ndihmuar afaristeve edhe në zhvillimin  e marketingut të biznesit të tyre.

Që nga fillimi i aktivitetit tonë e deri tani, edhe pse nuk ka kaluar shumë kohë, ne jemi njohur tashmë si një nga web portalet më të mira në Norvegji .Numri i vizitorëve arrin deri ne 15.000 në muaj, dhe mekëtëlirisht mund të themi se jemi një staf që mundohemi që të arrisim cilësi të  larta bashkohore në mirmbajtjen e këti portal mjaft të nevojshëm për shqiptarët në Norvegji e gjetiu.

Shoqata Rilindja është ura, platforma, lidhëse e gjithë institucioneve, rrjeteve, shoqatave, Shqiptare në Norvegji